Nordisk fritgående kvæg

Vi bruger kun nordisk fritgående oksekød fra Freygaard.
Freygaard står for nordisk kvalitet, spisekvalitet og dyrevelfærd.

Freygaard er opkaldt efter guden Frey, der optræder i den nordiske mytologi. Her er Frey en fremtrædende karakter indenfor afgrøder, landbrug, velstand og frugtbarhed.

Freygaard kvægende er født og opvokset i Finland, dog er kvægende opskåret i Danmark.

Kvægfodret i Finland er baseret på græs og brugen er hormoner og andre vækstfremmende midler er totalt forbudt i Finland.

Kvægopdræt i Finland sker på mindre bedrifter med mindre antal kvæg pr. bedrift og kun omkring 1 % af det samlede antal kvæg i EU, lever og slagter i Finland.
Jorden i Finland dyrkes ikke er nær så intensivt og der lægges stor vægt på dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

For at opnå den optimale spisekvalitet, er kødet udvalget bla. efter følgende kriterier:

  • Kvægets alder ved slagtning (fx. jo yngre, jo mindre bindevæv og jo større mørhed.)
  • Foderet
  • pH værdien ( lav pH værdi som ikke stressede dyr har, giver bedre kød.)
  • Marmoreringsgrad.
  • Slagteprocessen, derunder skånsom nedkøling af slagtekroppene, hvilket øger mørhedsgraden.

Opskæring af oksekødet er en vigtig faktor i mørhed og strukturen i oksekødet, derfor opskæres vores oksekød dagligt af vores uddannet slagter.

– Læs om Nordisk Naturkød fra Freygaard